SUROVINY: cesto
300g polohrubej múky, keďže som chcela špaldovú a tá polohrubá nie je dala som 100gpolohrubej a 200g špaldovej hladkej
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXWC07gp9JubjnzGPMYJLcleQntMUAUMuudiPTBkUzngilVy9ikmUIjx90hRXSNIzkhZCF0b3subLslNaAo4HL9PllZv8tRwnaizx-sh1odVFllqp3helLkdj-3wxaDmtNtvlJ3sqPaPc/s1600/tvarohovy.jpg)
1dcl oleja
1,5dcl mlieka
80g hnedého cukru
1bal práškového cukru
hrsť vlašských orechov
PLNKA:
500g jemného tvarohu
hrsť sušených brusníc
osladila som ho 1PL medu
flaška domácich marhúľ kompótik
a 3 jahody čo ostali maminke :)
ŽELATINA
2 zlaté klasy
1 liter šťavy z kompóta som doriedila vodou
(tu treba ocukriť ak nemáte z kompótu vodu)
Cukor s vajjkami celými, pridám olej, mlieko a múku s práškom do pečiva premiešam do hladka a pridám oriešky. Na vymastený plech - mastím olejom a hrubou špaldovou múkou - vlejeme cesto a do teplej rúry na 180 C som piekla asi 20-25min. Klasika piškótové cesto. Potom som ho nehala vychladnúť. Tvaroh s brusnicami - vrstva. Želatina sa pol litra zovrie a v studenej pol litrovke rozmiešala som zlaté klasy. Cesto v plechu ozdobené polejem vychladnutu želatinou ale takou, že má ešte pekne konzistenciu sa vylievať a nechala som vychladnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára