utorok 8. októbra 2013

čerešňovo-falošno-ananásovo-orechový koláč

Je čas urobiť miesto novým zaváranenínám :)

suroviny na väčšiu zapekaciu misku:
cca 250g špaldovej hladkej múky
trochu hrubej špaldovej múky na pomastenie
trochu olivového oleja na pomastenie
cca 150g hnedého nerafinované cukru
2 bio vajíčka alebo od starej mamičky
0,7dcl bio slnečnicového oleja
1dcl vlažnej vody
1kl sódy bikarbóny
7mička zaváraných čerešní
3decka falošného ananásu  (zavárala som z tekvice ako za socializmu :)
hrsť vlašských orechov (padajú nám do záhradky)

Zapnem rúru nech sa vyhreje na cca 200 C. Misu si posprejujem olejom a posypem hrubou múkou. Bielka odddelím od žĺtka. Do cukru hodím žĺtko, olej,vlažnú vodu. Urobím si sneh- so štipkou soli sa sneh urobí rýchlejšie. Do múky sypnem sódu bikarbónu a zmiešam všetko spolu, sneh  jemne ako posledný. Cesto musí byť redšie aby sa vlialo do formy. Na to sypneš ovocie s orechami a pečieš cca  30min.

 Veď klasickááá bublanina - len ja dávam veľmi málo múky a veľa ovocia aby to len malo čo držať. Na túto misu nie som zvyknutá tak by som dala kľudne ešte menej múky.

Zo zvyšnej vodičky zo zaváraniny som si urobila smoothie . Jablko + hruška + goji + šťava . Dobrú chuťku !


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára