utorok 29. októbra 2013

pečený karfiol/ VEGAN (nemala som tofúnezu tak len dresing je nevegan)

Milujem vyprážaný karfiol, patizón a hocjakú zeleninku mňam no dnes som vyskúšala zdravšiu verziu miesto vyprážania a odporúčam :)

suroviny :
1 hlávka karfiolu
šálka strúhanky (strúhanku mám vlastnú, keď mi z chleba čo si upečieme ostane- dám zamraziť a keď sa nazbieralo viac kúskov urobím si strúhanku a zlomím nekvalitný mixér ale oplatilo sa :D )
olej v spreji
sušená petržlenová vňaťka (mám vlastnú)
zemiaky na zemiakovú kašu
šalát: paradajky
cibulka
ocot+voda+1KL cukru hnedého
dresing: ovčí syr
nadrobno nastrúhaná kyslá uhorka (zavárala somň
cesnak (mám vlastný)
olej+soľ





Karfiol si opláchnem a nakrájam na rovnaké kúsky. Asi 10minút ich naparím nad vriacou okorenenou vodou. Do strúhanky sypnem vňaťku, trochu soli. Vychladené karfiolové kúsky trošku posprejujem olejom a obalím v strúhanke.Ukladám na mierne posprejovaný plech a v rúre zapečiem asi 15-20minút na 120 C.
Šalátik paradajkovo cibulový zalejem zálievkou z asi 0,01dcl octu, 0,5dcl vody, 1KL cukru. Dresing - nadrobno nastrúhané 2kslé uhorky, 2struky cesnaku, štipka soli, kvapka oleja a ovčí syr.
K tomu zemiaková kaša. Brúúúúúú chuť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára